viernes, 8 de mayo de 2009

Germen nacionalista


Os dejo un trocito del discurso que brindó Miquel Roca, en la concentración del 11 de setiembre de 1976 en Sant Boi de Llobregat. Así nos luce el pelo.


Se´ns ha dit que tot això és un "nacionalismo de campanario". El qui ho deia despectivament no sabia, potser, que a nosaltres això no ens molesta. El nostre és un nacionalisme de campanar, sí, un nacionalisme que pujarà als campanars per tocar les campanes de la llibertat. Les campanes i les sirenes de les fàbriques, que reuniran tot un poble, ressorgit de les cendres de la persecució i de la repressió; al llarg de la história hem resistit, hem guanyat!
Però les campanes no es quedaran mortes en el seu tocar quan arribin als límits de Catalunya. Se sentiran més enllà, i les seves campanes, de les seves viles i ciutats, dels nostres germans del País Valencià i de les Illes, de Castella i d´Andalusia, del País Basc i de Galícia, d´Extremadura i d´Aragó, s´ajuntaran amb les nostres, perquè si Catalunya toca a llibertat, amics, és que a tot l´estat haurà arribat també l´hora de la llibertat.

No hay comentarios: